Cu sprijinul Ministerului Culturii

Acasa|Actualitatea|Literatura|Interviurile RL|Eveniment|Arte |Meridiane|Ochiul magic

Comunicat U.S.R. de ---

Luni, 10 iunie 2013, a avut loc şedinţa Comitetului Director al USR, ultima înainte de alegerile care se vor desfăşura în toamnă. Ordinea de zi a cuprins o informare a preşedintelui USR, dl Nicolae Manolescu, despre proiectele care au fost împlinite, şi anume: Colocviul Romanului Românesc, Turnirul de Poezie de la Gyula, între filialele Arad şi Cluj, câştigat de filiala Arad şi, individual, de Ioan Moldovan. Au mai fost premiaţi: Aurel Rău, cu Premiul de onoare, şi Romulus Bucur, cu Premiul de popularitate acordat de toţi cei prezenţi. Raportul preşedintelui s-a mai referit la finanţarea revistelor literare ale USR, care apar cu ajutorul Ministerului Culturii. Membrii Comitetului Director au primit noul Statut al USR. S-a anunţat un alt proiect al U.S.R., Gala Poeziei Române Contemporane, care v-a avea loc în această toamnă. S-au mai discutat măsurile financiar-administrative pentru funcţionarea USR în continuare. La capitolul Diverse s-a citit un material în care dl Mircea Arman, redactorul şef al revistei „Tribuna” din Cluj şi membru al Filialei Cluj a USR, ameninţă conducerea USR pentru că şi-a manifestat dreptul la opinie faţă de încălcarea repetată de către el a deontologiei profesionale şi atacurile sale repetate la adresa USR.
În aceeaşi zi a avut loc şi întrunirea, cea din urmă, a Consiliului USR, care a discutat şi decis calendarul alegerilor din cadrul filialelor USR, care se vor desfăşura, conform noului statut, membrii acestora votând inclusiv pe preşedintele USR. A fost ales preşedintele comisiei de numărătoare a voturilor, în persoana lui Nicolae Prelipceanu. Iată şi calendarul alegerilor:
Luni, 16 septembrie, ora 9 – Filiala Poezie Bucureşti; ora 17 – Filiala Bucureşti Traduceri; Marţi, 17 septembrie, ora 9 – Filiala Bucureşti Proză; ora 17 – Filiala Copii şi tineret; Miercuri, 18 septembrie, ora 10, Filiala Piteşti; ora 17 – Filiala Craiova; Joi, 19 septembrie, ora 15 – Filiala Timişoara; Vineri, 20 septembrie, ora 10 – Filiala Arad; Sâmbătă, 21 septembrie, ora 10 – Filiala Bucureşti, Critică şi istorie literară; ora 17 – Filiala Bucureşti Dramaturgie; Miercuri, 25 septembrie, ora 11,30 – Filiala Sibiu; ora 18 – Filiala Alba Iulia; Joi, 26 septembrie, ora 11 – Filiala Tg. Mureş; Vineri, 27 septembrie, ora 9 – Cluj; ora 17 – Filiala Braşov; Sâmbătă, 28 septembrie, ora 11 – Filiala Constanţa; Duminică, 29 septembrie, ora 11,30 – Filiala Galaţi; Miercuri, 3 octombrie, ora 9 – Filiala Chişinău; Joi, 4 octombrie, ora 9 – Filiala Iaşi; ora 17 – Filiala Bacău.
Luni, 7 octombrie – întrunirea Consiliului nou ales şi numărarea voturilor pentru preşedintele USR, de către membrii Comisiei de numărare a voturilor, formată din preşedintele ales de Consiliu şi din reprezentanţii fiecărui candidat.
Consiliul a votat prevederea ca toţi aceia care nu şi-au plătit cotizaţiile pe anul 2012 până la data de 10 iunie îşi pierd dreptul de vot la adunările de alegeri.
În final, consiliul a votat excluderea lui Mircea Arman din USR, pentru motivele care sunt expuse într-un comunicat special.

Parteneri Romania literara