Cu sprijinul Ministerului Culturii

Acasa|Actualitatea|Literatura|Interviurile RL|Eveniment|Arte |Meridiane|Ochiul magic
 

Meridiane:
Un nou trio pe scena muzicală românească de Reporter

La Vama Veche, în plin „Stuffstock”, s-a auzit duminica trecută muzica lui Mozart şi a lui Beethoven cântată live. Primul concert de muzică clasică din Vama Veche a fost susţinut, pe 28 august, pe celebra terasă „Papa la Şoni” de un grup muzical aflat la debut în această formulă: „Trio Strad”, alcătuit din Alexandru Tomescu (vioară), Răzvan Suma (violoncel) şi Toma Popovici (pian). După concert, l-am rugat pe Alexandru Tomescu să ne spună câteva cuvinte despre noul proiect muzical şi despre evenimentul tocmai încheiat. 

Rep.: De unde a venit ideea acestui concert într-un spaţiu atât de atipic?
Alexandru Tomescu: A fost un concurs foarte fericit de împrejurări. Aveam de mai mulţi ani în minte acest loc. Noi ne gândeam la un cort pe plajă, unde să cântăm muzică pentru plăcerea noastră şi pentru a acelora care s-ar fi întâmplat să fie prin jur, dar iată că Şoni ne-a oferit mai mult decât un cort, ne-a oferit o scenă şi un loc în care să ne desfăşurăm cu adevărat în faţa unui public şi îi mulţumim pentru asta.

Rep.: Cum a fost pentru dumneavoastră acest prim concert în Vama Veche? Cum aţi simţit publicul?
A.T.: Debutul nostru ca trio aici, în Vama Veche, nu este o întâmplare. Dorim să ne asumăm în mod foarte serios acest rol de pionieri ai muzicii clasice şi suntem mai mult decât fericiţi să cântăm pentru prima dată muzică clasică în cât mai multe locuri. Am găsit aici o atmosferă fantastică, spun aceasta prin prisma tuturor ţărilor şi locurilor în care am mai cântat până acum. Să stai pe scenă şi să cânţi şi în acelaşi timp să poţi vedea marea, să poţi admira orizontul, să simţi briza mării şi aroma… Este un loc absolut unic. Şi am găsit aici un public absolut fantastic. La Bucureşti se mai întâmplă să sune celulare în timpul concertului. Aici n-a sunat nici un celular.
Rep.: Ne spuneţi câteva cuvinte despre colegii dumneavoastră?
A.T.: Răzvan Suma la violoncel şi Toma Popovici la pian. Toţi trei avem ceva în comun: am studiat în străinătate, în America. Îl ştiu pe Toma Popovici de peste 10 ani; iată că de anul acesta grupul s-a constituit. Suntem la început de drum, dar am început cu dreptul: într-o săptămână avem un concert în cadrul Festivalului „George Enescu”, în Bucureşti, iar peste alte două zile în Coreea de Sud.

Rep.: Un început excelent! Vă dorim mult succes!

Parteneri Romania literara
                 

                                   

           

 
Toate drepturile rezervate Fundatia Romania literara